Roel Weites


In februari 1968 ben ik begonnen met mijn werk als dierverzorger bij de Rijks Universiteit Utrecht op de afdeling Diergeneeskunde. Na het behalen van diverse diploma,s ben ik door de jaren heen bevordert tot operatie assistent allround. Daarna behaalde ik mijn Rijks diploma voor Dierverloskundige voor kleine en grote huisdieren. Ik heb die opdracht 25 jaar volgehouden met vele nacht en weekend diensten. Perfect en ontzettend dankbaar werk.

In 1971 ben ik, naast mijn drukke baan, een asiel begonnen voor dieren waar toen…en nu nog steeds…niet zoveel opvang mogelijkheden voor bestond. Ik heb het nu over een bosuil of een houtduif een goudvis en een schildpad. Met veel steun van particulieren en met de goedkeuring van de omliggende gemeentes en dieren welzijns organisaties kwam mijn asiel tot bloei. Al mijn vrije tijd en uiteraard veel geld ging naar het asiel. Ik heb een aantal T.V optredens gedaan met asiel dieren en ik heb veel dieren beschikbaar gesteld voor t.v en radio programma,s om het lijden van ongewenste dieren aan de kaak te stellen. Vele presentatoren hebben mijn asiel gesteund met financiele bijdragen, waaronder Jos Brink en Monique van der Ven. Daarnaast heb in radio uitzendingen vragen beantwoordt van luisteraars.

Door mijn kennis en vaardigheid met dieren werd ik door de Justitie een voor hun erkend asiel en nam alle in beslag genomen dieren op ter verzorging en verpleging. Dat heeft mij echter meer geld gekost dan het heeft opgebracht!

Omdat je een asiel beheert voor bijzondere dieren, krijg je door de jaren heen ook veel bezoek. Heel veel mensen kennen mijn asiel en wekelijks ontvang ik een groot aantal bezoekers die komen kijken naar de dieren. Iedereen is bij mij welkom. Uiteraard krijg ik vele kinderen op mijn asiel die met de dieren willen knuffelen of de verzorging willen doen. Op dit moment heb ik ruim 130 vaste medewerkers die wekelijks bij mij langs komen om mee te helpen met de verzorging van de dieren….en ze doen dat allemaal gratis. De ouders van de kinderen zetten hun kroost hier af en komen ze dan uren later weer ophalen. Ik ben niet alleen dierverzorger…maar ook kinder verzorger! Ik plak door de jaren heen velen pleisters op bijt wonden in vingertjes veroorzaakt door een muisje of hamster en troost vele jonge mensjes in mijn asiel en vertel hun ondanks dat toch de liefde van een dier!

Ik geef excursies op mijn asiel en geef lezingen op scholen. Alles gaat perfect op mijn asiel, ik heb zelden problemen met kinderen op mijn asiel en sta op goede voet met alle kinderen en vrijwillige medewerkers. In alle dertig jaar van mijn werk hier heb ik slechts een keer een jongen weggestuurd van mijn asiel. Die maakte het , na twee waarschuwingen van mij, ook wel erg bont om met stokken op de dieren te slaan!